18/07/2019 Dag 18: pig chase
19 juli 2019 - Salamanca, New York, Verenigde Staten
Deze ochtend heel vroeg vertrok Justine. Dolly en Jim brachten haar naar Buffalo. Iedereen is blij dat ze weg is want gisteren avond zijn we er nog achter gekomen dat ze tegen Jim en Dolly had gelogen. Het is een lang verhaal dat ik hier niet ga uitleggen. We moeten ons nu gelukkig geen zorgen meer maken over haar. Omdat Jim en Dolly naar Buffalo waren, waren wij alleen voor het ontbijt. We deden eerst onze klusjes. Terwijl we aan het eten waren arriveerde Jim en Dolly terug thuis. Vervolgens zetten we onze eerste lagen verf op het mechanische paard. Het ziet er al stukken beter uit. De rest van de voormiddag deden we nog wat kleine klusjes op de ranch.
Na de lunch kwam Keith langs met de varkens die we gisteren hadden gekocht op de veiling. Keith woont naast the Crosspatch en gaat de varkens vetmesten. Er zat één klein zwartje bij dat Jim en Dolly graag zelf op de ranch hadden. We namen het uit de trailer en zetten het in een bench die bovenop een tafel stond. Alice en ik moesten het wat water geven. We namen een schaal, deden het deurtje een stukje open en wilden de schaal binnen zetten toen plots het varken naar ons toe vloog en met een grote boog uit de bench sprong. Iedereen liep er naartoe en probeerde het in een hoek te drijven zodat we het konden pakken. Het beestje was zo snel dat het niet is gelukt. Het laatste dat we er van hebben gezien is dat hij over de heuvel van de paardenwei verdween. De kans is klein dat we die nog terug zien.
Na eens goed gelachen te hebben begaven we ons naar het paviljoen. Er moet nog vanalles worden opgeruimd voor de bruiloft. Taye hielp ons weer en we verzamelden verschillende spullen die we kunnen weggooien. Het was zo warm vandaag dat we na al dat werk een plons in de rivier verdienden. Op sommige plaatsen is de rivier diep genoeg om in te zwemmen en het was heerlijk!
Rond 16u was het tijd om naar Jamestown te gaan om groenten voor de varkens op te pikken. Avondeten deden we in een Aziatisch restaurant waar ze een buffet hebben. Je mag zo veel keer terug gaan als je wilt en opscheppen wat je wilt. Er waren zo veel keuzes! En dat allemaal voor maar $14,03 plus tip. Niemand kon dat geloven. Het was bovendien zeer lekker. Nadat we ons goed hadden volgestoken stopten we bij home depot voor een nieuw toilet. Het toilet dat wij gebruiken spoelt niet altijd even goed door. De groenten zetten we af bij de Amish.
Toen we terug op de ranch kwamen was het half tien. Ik wou me net gaan klaarmaken voor bed toen Dolly kwam aankloppen. De kat van haar nichtje Andrea was net aangereden door een auto en ze bracht hem nu naar ons. Dolly kwam vragen of ik wou helpen. Veel kan ik natuurlijk nog niet doen, wat ik heel frustrerend vond. Een dierenarts was niet te bereiken. Ik heb het er de afgelopen dagen met Dolly over gehad en zij vertelt me dat ze veel te weinig dierenartsen hebben in de buurt waardoor ze vaak heel veel zelf doen. Ze smeken hier echt om goede dierenartsen. De kat kwam aan en we hebben hem een comfortabel nestje gemaakt. Hij was nog heel alert maar bewoog niet veel. Andrea had gefilmd hoe hij was toen ze hem net vond. Hij liep voort maar sleepte een beetje met de achterbenen. We proberen om hem morgen zo snel mogelijk bij een dierenarts te krijgen. Ik check deze nacht of alles nog oké is.

Dat was een volle, bewogen dag, mop!
X